Weber Shandwick Holmes Report’un 2017 Küresel Yaratıcı Endeksi’nde ilk sırada

Çarşamba 06 Eylül, 2017

“Daughters of Mother India” en çok ödül alan PR programı seçildi

Dünyanın önde gelen küresel iletişim şirketlerinden Weber Shandwick, Holmes Report 2017 Küresel Yaratıcılık Endeksi’nde  birinci sıraya yükselerek son 3 yılda 2 kez birinciliği yakaladı. Film yapımıcısı Vibha Bakshi ile hazırlanan “Daughters of Mother India” kampanyası, son 12 ayın en çok ödül alan PR programı olarak liste başına yükseldi.

Report Küresel Yaratıcı Endeksi; sıralama kriterlerinde dünya çapında 25’den fazla önde gelen halkla ilişkiler, dijital ve pazarlama ödül programlarından alınan çalışma ve kampanyaları inceliyor. Holmes Report’a göre; bu yılki sıralama, halkla ilişkiler çalışmalarının çeşitli kategorilere uzanan ve odağında reklamı tutan Cannes Lions gibi programları da değerlendirmeye alarak fikir üretim ajanslarını kapsıyor.

Weber Shandwick CEO’su Andy Polansky, “Yaratıcılık, işimizin merkezinde yer alıyor. Konu sadece büyük fikirler değil; etki yaratan, dikkat ve katılım sağlama ve müşterilerimizin işletmelerini ileriye taşımaya yardımcı olan fikirlere odaklanıyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Artan bir şekilde entegre pazarlama hizmetleri haline gelen bir ortamda, yaratıcı mükemmellikte bir lider olarak bir kez daha tanınmaktan gurur duyuyoruz. Bu onuru, tüm dünyadaki meslektaşlarımız ve müşteri ortaklarımızla kutluyoruz.”

“Hindistan’ın Kızları” (Daughters of Mother India), yılın en çok ödül alan PR  programı seçildi

Weber Shandwick,  Hindistan’da kadınlara tecavüz ve cinsel şiddet konusuna ışık tutan “Hindistan’ın Kızları” (Daughters of Mother India) belgeselinin lansmanında film yapımcısı Vibha Bakshi ile olan çalışmasıyla yılın en fazla ödül alan PR programı dahil olmak üzere müşteri kampanyalarından dolayı büyük ilgi gördü. Kampanya, filmin Ulusal Polis Akademisi müfredatına eklenmesini, Hindistan’daki görevlilerin konuya ilişkin hassasiyet kazanmasını ve değişime ilham vermesi amacıyla polisleri de kapsadı. “Hindistan’ın Kızları” (Daughters of Mother India) ayrıca 2017 PRWeek Global Ödüllerinde Yılın Kampanyası seçildi ve 2016 yılında The Holmes Report’un Global SABRE Ödüllerinde Yılın En İyi Kampanyası ödülünü kazandı. Kampanya, 2016 Cannes Lions Yaratıcılık Festivali’nde cinsiyet eşitsizliğini ele alan kreatif çalışmaları değerlendiren Glass Lions kategorisinde ve PR kategorisinde finale kaldı.

Weber Shandwick, PRWeek tarafından Yılın Global Ajansı, Asya’da PR Ödülleri tarafından Yılın Asya Pasifik Network’ü, Advertising Age tarafından A Listesi Ön Plana Çıkan Ajansı ve Holmes Report tarafından Kuzey Amerika Yılın Ajansı ve Pan-EMEA Yılın Danışmanlık Şirketi de dahil olmak üzere 2017’de birçok endüstri ödülüne layık görüldü.