Weber Shandwick Flipside’ı satın alarak mobil platformlardaki stratejisine derinlik katıyor

Çarşamba 14 Eylül, 2016

NEW YORK – Dünyanın önde gelen global iletişim danışmanlığı şirketi Weber Shandwick mobil ve dijital platformlardaki iletişim uzmanı Flipside’ı satın aldı.

Weber Shandwick’in gerçekleştirdiği bu satın alma; firmanın marka yayıncılığı sosyal ve entegre medyadaki global kabiliyetlerini, Flipside’ın mobil platformdaki uzmanlığı, yaratıcılığı ve teknik servis hizmeti ile birleştiriyor. Weber Shandwick, Flipside ile birlikte hem tüketici hem de işletmeler arası pazarlama için içerik, toplum ve ticareti harmanlayarak, geniş çaplı modern dijital teklifler sunacak.

Müşterilerinin pazarlama gayretlerinin mobil ortamda yeniden uyarlandığını ve hedeflerinin onlara olabilecek en yaratıcı ve dönüştürücü çözümleri getirmek olduğunu belirten Weber Shandwick CEO’su Andy Polansky şunları söyledi: “Flipside kayda değer bir yaratıcılığa ve teknik uzmanlığa sahip. Bu ekip sayesinde Weber Shandwick’in içerik pazarlama ve sosyal medyadaki liderliğini pekişeceğinden eminim.”

Londra merkezli Flipside, dünyaca ünlü pekçok global marka için dijital deneyimler tasarladı ve mobil uygulamalar geliştirdi. Flipside’ın yetenekleri; stratejik ve teknolojik planlama, sosyal medya yönetimi ve mobil merkezli pazarlamayı da kapsıyor.

Konu ile ilgili olarak Weber Shandwick Digital Kurul Başkanı Chrish Perry ise şunları söyledi: “Pazarlamacılar küçücük bir ekran aracılığıyla reklamla ilgili düşünce taktikleri ve farkındalık yaratabilecek bir ortam oluşturmak için mobil teknolojiyi inceliyor. Hayatımız akıllı telefonlar tarafından yönetilirken, dijital deneyimler ve iş hizmetlerinin yeni türleri aracılığıyla; kullanıcılara gerçek değerini teslim etmek için, en önemli gereksinimlerin teammül sınırlarını ne kadar geçeceğini görüyoruz. Flipside bu potansiyelin en başından beridir farkında. Bu farkındalıkla birlikte;  büyüme odaklı ve yeni değer tabanlı fikirleri hayata geçirmek için Weber Shandwick’e derinlik ve boyut katıyor.

Flipside’ın başarısının müşterilerimizin mobil dünyanın iş ve iletişim fırsatlarından daima yararlanabilmesine yardımcı olmak olduğunu belirten Flipside Genel Müdürü Marcus Dyer “Mobil ve dijital uzmanlarımızdan çok yetenekli ekibimizin bu takibi Weber Shandwick’in bir parçası olarak global ölçekte devam ettirebilme fırsatını yakalamasından çok memnunum” dedi.