Weber Shandwick, 2017 Cannes Lions Yaratıcılık Festivali’nde Gümüş ve Bronz ödüllerini kazandı!

Çarşamba 28 Haziran, 2017

Weber Shandwick; 2017 Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde entegre pazarlama ilkelerinde liderliğini ve yeteneklerini yansıtan, Sağlık ve İyi Yaşam, PR ve Cam Aslan kategorilerinde Cannes’da toplam 4 Gümüş ve Bronz Aslan ödüllerine layık görüldü. Firma, bu ödüllü çalışmaların üçünde lider fikir ajansı olarak hizmet verdi.

Sağlık ve İyi Yaşam kategorisinde büyük ilaç şirketi GSK ile birlikte Excedrin için gerçekleştirilen #DebateHeadache kampanyasında lider fikir ajansı olan Weber Shandwick, Bronz Aslan ödülünü kazandı. Weber Shandwick ve GSK Tüketici Sağlığı Birimi bu kampanya ile iki yıl üst üste ödül aldı.
Firma, Kenya’daki genç kızlara yapılan kadın sünnetini durdurmak için düzenlenen “Brutal Cut” kampanyasında ActionAid UK ile yaptığı çalışmalar sonucu PR ve Cam Aslan kategorilerinde lider fikir ajansı olarak iki Gümüş Aslan ödülünü elde etti.

Medya kategorisinde ise, McCann New York önderliğindeki ABD Ordusu Beyaz Şapkalar kampanyasında üstlendiği PR çalışmalarıyla Bronz Aslan ödülünü kazandı.

“Bu aslanlar vizyonumuzun ve ağımızın gücünün farkında! İş ortaklarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz farklı kampanyaların lider ajansı olarak konumlandırılmaktan büyük onur duyuyoruz” diyen Weber Shandwick Başkanı Gail Heimann, konuşmasına “Cannes’daki bu başarı; iş ortaklarımız için yaratıcı, stratejik ve entegre büyük fikirler üretebilmek için her geçen gün kendimizi yenilememizin ve çok çalışmamızın en güzel ödülü ve kanıtı” sözleriyle devam etti.

Weber Shandwick, Mattel ile birlikte PR ve Promo & Activation kategorilerinde “Ticket to Play”, Mattel ve “Trygg-Hansa ile” Play with Fire “kampanyası da dahil olmak üzere sekiz kategoride toplam 21 kısa listede.

Weber Shandwick, etkinliğin ana sahnesinde Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos’a ev sahipliği yapıyor

Weber Shandwick “A Farewell to Arms” da, 2016 Nobel Barış Ödülü alan Kolombiya Başkanı Juan Manuel Santos’a ev sahipliği yaptı. Yarım yüzyıl iç savaşın ardından Kolombiya’ya barış getirme konusundaki yaratıcılık ve iletişimin kritik rolünü araştıran Başkan Santos, en sıkı düşmanları meşgul etmek için gerekli liderlik türüne ilişkin bakış açılarını paylaştı. Nelson Mandela gibi rol modellerinden öğrendiklerini de aktaran Santos büyük ilgi gördü.
Santos konuşmasında, “Barış yapmak için farklı bir yol izlemeliyiz; zihinlerinizi ve kalplerinizi değiştirmek zorundasınız. Düşünülemez düşünmeyi düşünmelisiniz.” dedi.

Weber Shandwick Yönetim Kurulu Başkanı Jack Leslie; Cumhurbaşkanı Santos ile röportaj yaptı. Uluslararası İlişkiler, Kalkınma, Güvenlik ve Terörizm konularında Kolombiya liderlerine 30 yıldan fazla tecrübe kazandıran Leslie; 2016’da ülkede barış ve güvenliğin sağlanması konusundaki kararlılığı nedeniyle vatandaş olmadan verilen Kolombiya’nın en büyük şeref ünvanına layık görüldü.

Oturum, MullenLowe Group’un Yaratıcı Konseyi Genel Başkanı Jose Miguel Sokoloff tarafından tanıtıldı. Sokoloff; MullenLowe liderliğinde yürütülen, Kolombiya hükümetini ve isyancı savaşçıları uzlaştırmada büyük rol oyanayan kampanya örneklerini paylaştı.

Şirket; Genç Aslanlar Yarışması, Sağlık ve İyi Yaşam ile PR jürilerinde temsil edildi

Weber Shandwick, genç yeteneklere yaratıcılıklarını sergileme ve uluslararası bir düzeyde akranlarıyla rekabet etme fırsatı veren Genç Aslanlar Yarışması’na katılmak üzere seçildi. Dubai’den Angelina Hedra ve Viviana Villasmil, MENA ve Weber Shandwick takımlarını temsil etti. İkili, PRCA tarafından Mart ayında düzenlenen yerel yarışmayı kazandıktan sonra Orta Doğu PR endüstrisini temsil etmek üzere seçildi. Weber Shandwick Londra ekibi ise İngiltere yerel yarışmasında Gümüş Ödül sahibi oldu.

Weber Shandwick’ten iki uzman da bu yılki festivalde jüri üyesi olarak seçildi. Weber Shandwick Benelux CEO’su Annick Boyen, PR Lions jürisine katıldı. Weber Shandwick Başkan Yardımcısı ve Global Sağlık Direktörü Stacey Berenstein ise, Sağlık ve İyi Yaşam Lions jüri üyeliği görevi yaptı